Valpreventie cursus vianen Fysio FitplanVanaf woensdag 18 september start Fysio Fitplan Vianen weer met een cursus valpreventie “Veilig gaan en staan”.
De cursus van 8 trainingen loopt van

18 september tot en met 6 november, op woensdagen van 16.30-17.30 uur

en wordt gegeven door onze specialist Geriatrie Daphne van Middelkoop.

De afgelopen jaren is deze cursus al meerdere keren met succes gegeven.
De cursus is vooral gericht op zelfstandig wonende senioren.
Hierbij leert u over wat er met uw lichaam gebeurt bij veroudering en waar u dus rekening mee kunt houden. Voldoende beweging is hier een belangrijk onderdeel van. Vandaar dat we u niet alleen stimuleren om tijdens de cursus te bewegen, maar ook leren we u oefeningen om dagelijks te doen.

Het programma bestaat uit educatie, kracht-, balans- en functionele oefeningen. Ook is er ruimte in het programma voor specifieke valtraining en om buiten te oefenen.

Benieuwd of u in aanmerking komt voor valpreventie? Vul eens onderstaand formulier in! Scoort u totaal 10 of meer punten, dan is deze training iets voor u.

Voor aanmelding kunt u contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch 0347 320503 of via onderstaande button. De kosten zijn € 70,-

[button style=”color uk-button-large” href=”../praktijk/contactgegevens” target=”_self”]Aanmelden Veilig Gaan en Staan[/button]

Doe de test

Vul onderstaand formuliertje in door het getal te omcirkelen wat voor u van toepassing is. Tel alle scores bij elkaar op. Is die score >10? Dan is de cursus ‘Veilig Gaan en Staan’ voor u zeker een aanrader! (in een recente studie van de HU wetenschappelijk bewezen)

  Hoe bezorgd bent u dat u zou kunnen vallen bij Helemaal niet bezorgd Een beetje bezorgd Tamelijk bezorgd Erg bezorgd
1 Het aan- of uitkleden 1 2 3 4
2 Het nemen van een bad of douche 1 2 3 4
3 Het in of uit een stoel komen 1 2 3 4
4 Het op- of aflopen van een trap 1 2 3 4
5 Het reiken naar iets boven uw hoofd of naar iets op de grond 1 2 3 4
6 Het op- of aflopen van een helling 1 2 3 4
7 Het bezoeken van een sociale gelegenheid (zoals kerkdienst, familiebijeenkomst of verenigingsactiviteit 1 2 3 4