Waarom Zwanger & Fit?

Er is aangetoond dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap sporten minder last hebben van de typische zwangerschapsklachten zoals vermoeidheid, beenkrampen en rugpijn. Conditie en kracht kun je oefenen door middel van fitness. Al vroeg in de zwangerschap wordt preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren en ontspanning geadviseerd. Na de bevalling kun je de training weer hervatten om zo op verantwoorde wijze je conditie en spierkracht op te bouwen. We werken met kleine groepen van maximaal tien personen.

Actief en fit zijn tijdens en na de zwangerschap

Dit is bij Fysio Fitplan Vianen mogelijk door te werken aan de conditie, het behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Door regelmatig te bewegen neemt ook de mentale veerkracht toe. Een goede conditie tijdens de bevalling kan je helpen en zal het herstel makkelijker doen verlopen. Ook (spierkracht)oefeningen voor de houding zijn belangrijk, vooral om rug- en bekkenklachten te voorkomen.

Zwangerschapsgym

Deskundige begeleiding

Bij de training is altijd een gediplomeerd fysiotherapeut aanwezig die deskundig is om zwangerschapsgerelateerde problemen van spieren en gewrichten te helpen voorkomen en zo nodig tijdig te signaleren, zoals bekkenpijn en bekkenbodemklachten.

Oefening Zwangerschap

Wanneer

Iedere woensdagavond van 20.30 – 21.30 uur
Iedere vrijdagochtend van 8.30 – 9.30 uur

Voor wie is Zwanger & Fit van Fysio Fitplan Vianen?

-vrouwen tijdens de zwangerschap: vanaf de twaalfde week tot aan de bevalling.
-vrouwen na de bevalling: vanaf zes weken tot negen maanden na de bevalling.

Wanneer je weer in aanmerking komt voor de reguliere fitness, is dit ook bij ons mogelijk.
Twijfel je of je kunt deelnemen? Dan raden we je aan te overleggen met je huisarts, verloskundige of
gynaecoloog.

Meer informatie nodig?

Neem gerust contact op met de praktijk.
Lees ook onder kopje Fitness voor tarieven.