Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie dat zich richt op het onderzoeken en behandelen van gewrichten en de wervelkolom. Het doel van de manueel therapeut is om de gewrichten weer soepel te laten werken en bewegen. Klachten waarbij de manuele therapeut u kan helpen:

  • (Lage) rugklachten
  • Klachten rond de ribben
  • Nekklachten en hoofdpijn
  • Schouderklachten
  • Tenniselleboog
  • Klachten aan de benen

Behandeling manuele therapie

Bij de intake wordt samen met u besproken wat uw klachten zijn, hoe ze zijn ontstaan en op welke wijze u door uw klachten wordt belemmerd. Op basis daarvan voert de therapeut een lichamelijk onderzoek uit en wordt het behandelplan met u besproken.

Werkwijze manueel therapeut

De manueel therapeut zal samen met u kijken naar de meest geschikte behandelwijze. Dit kan bestaan uit zowel manuele- als oefentherapievormen. Bij manuele therapievormen kunt u denken aan mobilisaties en/of manipulaties; technieken bedoelt om gewrichten soepeler en vrijer te laten bewegen. Bij oefentherapie zal de therapeut actief met u aan de gang gaan met kracht- of mobiliteitsoefeningen, stabiliteitstraining en functionele training gericht op uw klachten en doelen.

Bij Fysio Fitplan Vianen is Thomas Schram gespecialiseerd in manuele therapie. Hij heeft na de vierjarige bacheloropleiding een driejarig specialisatietraject gevolgd en mag zich Master (Msc.) Manueel therapeut noemen. Thomas ziet veel cliënten vanuit Vianen, Hoef en Haag en omstreken.

fysiotherapie
Mobilisatie
Manipulatie