Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Nederland. Het is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van triggerpoints (spierknopen). Deze techniek kan helpen om de bewegingsvrijheid te vergroten en spierspanning te verminderen. Dry needling kan effectief zijn bij de volgende klachten:

– Tenniselleboog
– Golferselleboog
– Schouderklachten
– Kuitklachten
– Achillespeesklachten
– Spierklachten in de rug regio

Behandeling Dry needling

Tijdens de intake bespreekt de therapeut samen met u uw klachten, hun ontstaan en hoe ze uw dagelijks leven beïnvloeden. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om te bepalen of dry needling een geschikte behandeloptie is voor uw klachten.

Werkwijze Dry needling

Bij aanhoudende spierspanning wordt een dun, droog naaldje in een spierpunt geprikt. Dit kan een kortdurende samentrekking van de spier veroorzaken, waarna de spier zich beter kan ontspannen.

Bij Fysio Fitplan Vianen zijn Jetske van Elst, Vivian Duin-Lobato en Thomas Schram gespecialiseerd in dry needling. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd binnen de fysiotherapie. Veel cliënten uit Vianen, Hoef en Haag, Lexmond en omgeving komen bij hen voor behandeling.