Bent u bezorgd over uw valrisico en wilt u stappen ondernemen om het zelfvertrouwen te vergroten? Dan is er goed nieuws! Fysio Fitplan Vianen organiseert de valpreventiecursus genaamd “Vallen Verleden Tijd”. Deze cursus is ontworpen om te helpen de balans te verbeteren, de spieren sterker te maken en de coördinatie te verfijnen, allemaal met als doel het risico op vallen te verminderen.

De cursus biedt niet alleen praktische oefeningen, maar ook waardevolle tips die u in het dagelijks leven kunt toepassen. Door deel te nemen, krijgt u niet alleen de kans om de fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook om het zelfvertrouwen te vergroten en uw vrijheid te behouden.

Voor wie geschikt

De cursus richt zich op thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder die minstens 10 minuten kunnen lopen, eventueel met behulp van een stok. De training omvat 10 sessies verspreid over 5 weken.

Tijdens de cursus leert u hoe je potentieel gevaarlijke situaties kunt herkennen en ermee om kunt gaan. Daarnaast wordt geoefend onder begeleiding hoe goed te vallen en weer opstaan van de grond.

Naast deze training worden andere disciplines betrokken, zoals de ergotherapeut en de apotheker, om informatie te verstrekken over veiligheid in en rondom het huis, evenals over het gebruik van medicatie. Dit zorgt voor een alomvattende aanpak om valincidenten te voorkomen en de veiligheid en het welzijn van de deelnemers te bevorderen.

Aanmelden en data

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van de “Vallen Verleden Tijd” cursus, neem dan contact op met Fysio Fitplan Vianen via info@fysiofitplan.nl of 0347-320503 voor meer informatie.
Data: 1-5-24 t/m 31-5-24
Wanneer: woensdag en vrijdag van 10.45 -12.15 uur
Waar: Kwantzaal, Hof van Batenstein te Vianen
Kosten: 50 euro