Door veranderingen in de samenleving verandert ook de zorg. Uitgangspunt is dat men zo lang mogelijk thuis blijft wonen, dus ook op hogere leeftijd. En hoe hoger de leeftijd, hoe meer kwaaltjes er vaak met de tijd ontstaan.
De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblemen waar (kwetsbare) ouderen mee te maken krijgen, maar ook in ziektebeelden die met veroudering te maken hebben. Denk hierbij aan een beroerte, dementie, maar ook een gebroken heup. De nadruk van therapie ligt op het oefenen om dagelijkse handelingen zo lang mogelijk zelfstandig uit te blijven voeren en hierdoor mobiel te blijven.
Ook speelt de geriatriefysiotherapeut een belangrijke rol bij het begeleiden van gezinsleden en mantelzorgers. Deze kan informatie bieden over het ziektebeeld, vooruitzichten, behandeling en hulpmiddelen.

Vanaf september 2017 is onze collega Daphne van Middelkoop begonnen met de master Geriatriefysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.
Meer informatie vindt u op onze website onder het kopje specialisaties en op de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG).

Dagelijkse problemen Fysio Vianen