Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze. Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de wervelkolom als de omgelegen gewrichten een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld.

De ‘Mobilisaties met beweging’ zijn manuele therapie technieken met een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Met deze milde techniek wordt, indien deze voor u van toepassing is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Binnen onze praktijk heeft Kyoma onlangs de zesdaagse cursus ‘Mulligan Concept ABC’ gevolgd. Aan bod zijn gekomen: onderzoeks-en behandeltechnieken van de nek, hoofdpijn, duizeligheid, boven- en onderrug, schouder- en armgewrichten (elleboog, onderarm, pols, hand), heup- en beengewrichten (knie, enkel, voet). Patiënten met klachten en vragen met betrekking tot behandelingen kunnen bij Kyoma terecht.

Mulligan fysiotherapie knie enkel vianen