De enkel wordt door het kapsel (versterkt door de enkelbanden) en een aantal spieren in de juiste stand gehouden. Heeft u zwakke enkels of eerdere enkelblessures dan is het belangrijk dat u er spierversterkende oefeningen gaat doen.

Herhaling van een enkelverstuiking treedt bij 3-34% van de mensen op en is aanzienlijk te verlagen bij het verbeteren van de kracht, coördinatie en stabiliteit van de enkel.

De enkel oefeningen zijn voor iedereen geschikt die een enkelverstuiking heeft opgelopen, ongeacht leeftijd of conditie. Tot een jaar na het ontstaan van de blessure heeft het zin om deze oefeningen te doen om de stabiliteit van de enkel te verbeteren en de kans op herhaling te verminderen.

versterk je enkel appVeiligheid.NL heeft een wetenschappelijk onderbouwde app ontwikkeld, bestaande uit oefeningen die bewezen effectief zijn voor een goed herstel van een enkelblessure. De app biedt een 8 Weeks oefenschema aan, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week. U kunt de app hier downloaden.

Wanneer je het gevoel blijft houden dat de enkel niet meer volledig stabiel is na de blessure, kunt u natuurlijk ook altijd een afspraak maken bij ons in de praktijk (Fysio Fitplan Vianen).

enkel verstuiken fysio fitplan vianen genezen