Bij mensen die leiden aan COPD zijn de longen beschadigd. In 80% van de gevallen wordt COPD veroorzaakt door roken. COPD is een verzamelnaam voor twee verschillende longaandoeningen:

  • Chronische bronchitis:

Een constant terugkerende ontsteking van de vertakkingen van de luchtpijp naar de longen toe. Hierbij maakt het lichaam veel slijm aan waardoor ademhalen lastiger is.

  • Longemfyseem:

Hierbij gaan er langzaam steeds meer longblaasjes verloren. Deze longblaasjes zorgen er normaal voor dat zuurstof in het bloed kan worden opgenomen en de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Fysio Fitplan Vianen

Heeft u COPD dan is het belangrijk om in beweging te blijven. Hierbij kan Fysio Fitplan Vianen u helpen. Wij begeleiden u bij het opstellen en uitvoeren van een opbouwend behandeltraject dat is afgestemd op uw klachten en mogelijkheden.

Door te bewegen verbetert u onder andere uw conditie, bent u minder snel benauwd en heeft u minder kans op een longaanval (een plotselinge verergering van de klachten). Uit recent onderzoek blijkt dat fysiotherapie een grote toegevoegde waarde heeft bij patiënten die leiden aan COPD in combinatie met een andere onderliggende aandoening. 98% van de COPD patiënten blijkt minstens één andere aandoening onder de leden te hebben.

Meer informatie over COPD kunt u vinden op www.longfonds.nl