BRAVO is namelijk een afkorting, die staat voor:

Bewegen

Roken

Alcohol

Voeding

Ontspanning

Stuk voor stuk onderwerpen die van belang kunnen zijn bij uw fysiotherapeutische behandeling. Hoe dan? Dat leggen we graag uit.

bewegen senioren fysioBewegen en fysiotherapie hoort bij elkaar. De fysiotherapeut is immers expert op het gebied van houding en beweging. Wij helpen u graag bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw klachten op dit gebied. Bewegen is bovendien belangrijk om je lekker in je vel te voelen en gezond te blijven.

Roken kan een nadelige invloed hebben op je herstelproces. Dit geldt niet alleen bij longproblematiek maar ook bij het herstel van een operatie of het kunnen blijven uitvoeren van sport en hobby’s.

Alcohol en drugs kunnen ook een nadelige invloed hebben op je lichamelijk, psychisch en cognitief functioneren.

Gezonde Voeding: twee ons groenten en twee stuks fruit per dag. Klinkt simpel toch? Maar in de praktijk kan dit best lastig zijn. Toch blijven we het belang hiervan onderstrepen. Een gezond voedingspatroon verlaagt de kans op gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs overlijden. Belangrijk is om niet te veel maar ook zeker niet te weinig te eten en om voldoende te variëren.

Ontspanning. Ontspanning is belangrijk om jezelf te kunnen ontladen, zowel lichamelijk als mentaal. Ontspanning is voor iedereen anders: de een komt tot rust door te sporten, een ander door echt even helemaal niets te doen of te hoeven. Belangrijk is dat je iets doet waar je weer energie van krijgt. De fysiotherapeut kan helpen om de juiste vorm van ontspanning te vinden.