Zwanger & Fit

Zwanger & Fit bij Fysio Fitplan Vianen, iedere woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur.

Blijf actief tijdens en na de zwangerschap. Dat is heel goed mogelijk en nog gezond ook. Dit kan door te werken aan de conditie, het behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. Door regelmatig te bewegen neemt ook de mentale veerkracht toe.
Een goede conditie tijdens de bevalling kan u helpen en zal het herstel makkelijker doen verlopen. Ook (spierkracht)oefeningen voor de houding zijn belangrijk, vooral om klachten te voorkomen. Er is aangetoond dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap sporten minder last hebben van de typische zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, beenkrampen en rugpijn.

Conditie en kracht kunt u oefenen door middel van fitness. Al vroeg in de zwangerschap wordt preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Na de bevalling kan de training weer worden hervat om zo op verantwoorde wijze de conditie weer op te bouwen.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 personen. Met iedere deelnemer wordt een persoonlijk programma opgesteld, aangepast aan eigen niveau en wensen.

Voor wie is Zwanger & Fit van Fysio Fitplan Vianen?

  • Tijdens de zwangerschap: vanaf de 14e week tot zo kort mogelijk voor de bevalling.
  • Na de bevalling: vanaf 4 tot 6 weken tot 9 maanden erna.

Bij twijfel aan deelname wordt aangeraden te overleggen met uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

Deskundige begeleiding

Bij de training is altijd een fysiotherapeut aanwezig die deskundig is om zwangerschap gerelateerde problemen van spieren en gewrichten te helpen voorkomen en zo nodig tijdig te signaleren, zoals bekkenpijn, bekkenbodemklachten.

Lees ook onder kopje Fitness voor tarieven en algemene informatie.

Aanmelden Zwanger & Fit