Algemene informatie fitness bij Fysio Fitplan Vianen

Fysio Fitplan Vianen heeft ruime ervaring in het begeleiden van fitness. Al sinds 1996 is er bij ons in de praktijk de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepen te trainen. Door de jaren heen hebben we ons plan steeds verder ontwikkeld. Deelnemers zijn zeer tevreden.

Waarom fitness?

We weten het allemaal, we zouden meer aan beweging moeten doen. Stress en sleur zorgen ervoor dat we geen tijd nemen voor sport en bewegen. De fitness van Fysio Fitplan Vianen haalt u uit die sleur en draagt bij tot een ontspannen leef ritme, goede conditie en een verantwoord lichaamsgewicht. Dit werkt preventief. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig bewegen een gunstig effect heeft op de bloeddruk, het lichaamsgewicht en de kans op hart– en vaatziekten, diabetes mellitus type II en osteoporose verlaagt. Door bewegen neemt ook de mentale veerkracht toe.

Wat houdt de fitness in?

De fitness van Fysio Fitplan Vianen is een combinatie van conditie (cardio)– en krachttraining met behulp van zorgvuldig gekozen trainingsunits. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 12 personen. Met iedere deelnemer wordt een persoonlijk programma opgesteld, aangepast aan eigen niveau en wensen. Het bevorderen van een gezonde leefstijl en/of betere prestaties valt of staat met een professionele begeleiding. Daarom wordt u uitsluitend begeleid door een fysiotherapeut, waarbij volledige aandacht is gegarandeerd. Tijdens de training worden zo nodig hartslagmeters gedragen om de veiligheid te vergroten.

Het doel is te werken aan lichamelijke fitheid en mentale kracht, waarbij het plezier in bewegen en eigen inzet voorop staat, rekening houdend met uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en eventuele blessures. Uit onze ervaring blijkt dat het werken in groepen gezellig en motiverend is voor iedereen.

Hoe proberen we samen dit doel te bereiken?

Bij deelname nemen we een korte conditie en -kracht test af. Ook bespreken we uw situatie n.a.v. een korte vragenlijst die u bij inschrijving invult. Daarbij is aandacht voor persoonlijk wensen en vragen. Naar aanleiding hiervan stellen we uw persoonlijke trainingsprogramma samen.
Na bijvoorbeeld enkele maanden kan, door nogmaals testen af te nemen, uw vooruitgang en verandering gemeten worden.

Voor wie? Voor welke doelgroepen?

  • voor wie preventief wil sporten of bewegen
  • nazorg fysiotherapie: als u na een fysiotherapeutische behandeling in beweging wil blijven
  • bij overgewicht
  • sportrevalidatie en blessurepreventie

Openingstijden fitness bij Fysio Fitplan Vianen

Er zijn dagelijks zowel ’s ochtends (9.30 – 10.30 uur) als ’s avonds (vanaf 19.30 uur op verschillende tijden) vaste groepen.
Bij voldoende belangstelling kunnen meer groepen gevormd worden.

Informatie? Bel ons op 0347 – 320503

Aanmelden Fitness